23948sdkhjf

Naturkompaniet kan vinna pris för musik i butik

Naturkompaniet en av de nominerade till pris för användandet av musik i sina lokaler.

Naturkompaniet, NK Padel & Social by Ascaro och Steam Hotel i Västerås nomineras till Guldnoten 2021, som delas ut av SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.

Utmärkelsen, som delas ut för första gången, tilldelas en verksamhet som använder sig av upphovsrättsskyddad musik på ett vis som SAMI menar är ”aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt” för att driva sin verksamhet framåt och som även stöttar artister och musiker.

Vinnaren av Guldnoten 2021 utses i slutet av februari och det är allmänheten som nominerat verksamheter som SAMI menar förtjänar att kamma hem årets utmärkelse.

– Vi har fått in så många bra förslag! Det är härligt att se vilket engagemang som finns och hur många verksamheter som jobbar för att ge både kunder och anställda en riktigt bra musikupplevelse, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

En av de nominerade verksamheterna är Naturkompaniet som tagit fram en musikprofil baserad på skyddad kommersiell musik efter att tidigare ha provat sig fram med att spela radio, CD och olicensierad musik i sina lokaler.

– Nu är vår musik hållbar och håller hög kvalitet. Vi spelar mycket närproducerat och ger spelrum till nytänkande artister. Mixen har gett en förhöjd kundupplevelse som stärker vårt varumärke och skapar hög trivsel hos personalen. Det kostar så klart lite mer med avgifterna till SAMI och Stim, men vi känner att det verkligen är värt pengarna då det blivit så bra. Och vi är väldigt stolta över att ha blivit nominerade till det fina priset Guldnoten, säger Martin Asptjärn, musikansvarig på Naturkompaniet och butikschef på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kjell & Company öppnar, stänger och flyttar
Babybranschen i kris – nu även Bonti i rekonstruktion
”Staten måste säkra butikernas hantering av kontanter”
Apotea: ”Anpassa transportförpackningar till e-handeln”
Samarbete och pandemi islossning för snabbväxande skokedja
Återbrukspionjär storsatsar i Malmö
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.082