23948sdkhjf

Beleco tar in nya miljoner och skiftar vd

Hyr ut möbler från ett 50-tal välkända varumärken till 400 svenska kunder. Ämnar ta möbelprenumerationskonceptet ut i Europa.

Alfvén & Didrikson och VEQ har gått in som investerare i Beleco, som genom en prenumerationstjänst hyr ut möbler och produkter till företag, kontor och företagens hemmakontor.

Nyemissionen om 20 miljoner kronor, som övertecknades, leds av nämnda bolag men även existerande investerare som Almi Invest Green Tech fond ökade sin andel i bolaget vilket även familjen Nanhed, tidigare Kinnarps, och Lars-Olof Gustavsson,  ordförande iScania Growth Capital, gjort. Därtill går ett antal mindre bolag också in med kapital. 

Kapitaltillskottet ska användas till bolagets fortsatta utveckling av digitala verktyg inom Future of Work, samt knyta till sig fler talanger och även till att öka marknadsföring inför en större internationell lansering i Europa.

– Beleco sitter på nyckeln till det cirkulära samhället, och den förflyttning som alla branscher behöver göra från en traditionell linjär ekonomi. De är även pionjärer inom den förvandling som nu sker inom arbete och vår syn på vad en arbetsplats är.Beleco har på ett innovativt sätt skapat en hållbar modell där möbeltillverkare fortsätter att äga produkterna och får prenumerationsintäkter över tid, en flexibel modell som är mycket bättre för både kunder, varumärken och framförallt miljön. Det skapar ett incitament att producera produkter som håller över tid vilket leder till enminskning i nyproduktion av produkter som då sparar enorma mängder CO2e, säger Måns Alfvén, partner på Alfvén & Didrikson i en kommenter.

Beleco, grundat av Marie Rudenstam och Sebastian Rudenstam 2018, har över 400 företagskunder i Sverige som Kry, Budbee och Pleo och företag hyr möbler från ett femtiotal varumärken genom Belecos egenutvecklade mjukvara Workspace. Mjukvaran hanterar även hela frågan kring förmånsbeskattning och efterlevnad av arbetsmiljölagen. I och med nyemissionen så skiftar Beleco vd och Marie Rudenstam lämnar företaget operativt men ska vara delaktig i styrelsen medan Sebastian Rudenstam tar över vd-posten. 

– En gång i generationen – om ens det – har vi möjlighet att omdefiniera sättet vi lever och arbetar på, men också förändra sättet hur vi skapar samt använder produkter. Under 1800-talet flyttade den Industriella Revolutionen oss från åkrar tillfabriker. På 1990-talet drev explosionen av datorer och e-post till en snabb ökning av produktiviteten och snabbheten i beslutsfattandet, vilket inledde den digitala tidsåldern så som vi känner den i dag. Nu går vi in i nästa tidsålder med hybridarbete och Web 3.0 som gör det möjligt att leva och arbeta var som helst. Det gör också att produkter och tjänster behövs anpassas för denna nya värld. Jag är fortfarande lika full av energi och besatt av att skapa den bästa lösningen för våra användare, partners och för miljön som jag varför några år sedan när vi startade – och Beleco-teamet och jag är långt ifrån klara, säger Sebastian Rudenstam, grundare och utvecklingschef, CBDO, och som tillträder som ny vd. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kjell & Company öppnar, stänger och flyttar
Babybranschen i kris – nu även Bonti i rekonstruktion
”Staten måste säkra butikernas hantering av kontanter”
Apotea: ”Anpassa transportförpackningar till e-handeln”
Samarbete och pandemi islossning för snabbväxande skokedja
Återbrukspionjär storsatsar i Malmö
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.095