23948sdkhjf

Itab köper konkurrent

Itab-koncernen köper det finländska bolaget Checkmark genom sitt finska dotterbolag.

Checkmark är en av de ledande leverantörerna av tekniklösningar för detaljhandeln inom kassadiskar och vägledning i butik för detaljhandlare i Norden.

Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Pieksämäki i Finland med dotterbolag i Sverige, Norge och Danmark och med en total årlig försäljning om cirka 12 miljoner euro och 44 medarbetare.

– Checkmarks position i de nordiska länderna stämmer väl överens med Itab och tillsammans kan vi utöka våra lösningar ytterligare för att bättre stödja den dynamiska miljön inom detaljhandeln. Detta är i linje med vår strategi att stärka vår position inom kundsegmenten dagligvaruhandel och heminredning med retail technology-lösningar. Jag är mycket glad över att kunna välkomna medarbetarna i teamet Checkmark till Itab och ser fram emot att utveckla framtiden tillsammans, säger Itabs vd och koncernchef Andréas Elgaard i ett pressmeddelande.

– Jag är övertygad om att ett samgående med Itab skapar bättre förutsättningar för framtiden för våra kunder och medarbetare. Itabs kultur och ambitioner har gjort transaktionen möjlig och jag tror att detta är en perfekt kombination med kulturen i Checkmark, säger Checkmarks tidigare ägare Jukka Pihlajamäki.

Tillträde sker omgående och förvärvet förväntas ha en marginell positiv effekt på Itabs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ny vd för Kitchenlab
Här gör Kappahl samma resa som Dressmann
Butiksägarna i Kungsmässan vill ha kortare öppettider
Pris viktigare än hållbarhet i kärva tider
Tredje butiksöppningen i år för ÖoB – ”Tiden inne för lågpris”
Efter butiksstängningarna  – nu avvecklas huvudkontoret
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11