23948sdkhjf

Odd Molly-grundaren Karin Jimfelt Ghatan har gått bort

Karin Jimfelt Ghatan startade tillsammans med Per Holknekt och Christer Andersson modevarumärket Odd Molly 2002. Dessförinnan hade hon bland annat arbetat som designer på Peak Performance och Bondelid. I över tolv år verkade hon som Odd Mollys chefdesigner.

Odd Molly blev en oerhörd framgång och noterades på First North 2007 och Nasdaq OMX 2010. Karin Jimfelt Ghatan vann under åren en rad priser för sin design och sitt entreprenörskap. 2008 mottog hon designpriset Guldknappen och 2010 utsågs hon till Årets bolagsgrundare. 2011 vann Odd Molly Årets butikskoncept i Habit Modegalan, och 2012 listades Karin Jimfelt Ghatan på Veckans affärers topp 100-lista över Sveriges mest mäktiga affärskvinnor för att 2014 knipa tolfteplatsen på samma lista.

Karin Jimfelt Ghatan lämnade Odd Molly vid årsskiftet 2013 och startade året därpå varumärket Non sense tillsammans med Per Holknekt, Madeleine von Rosen, grundare till butikerna Mathilde, och Marie Sjögren från Odd Molly. Stilen var rock’n’roll-influerad, som hon själv beskrev den för Habit. Varumärket rivstartade med 120 återförsäljare enbart i Sverige. För Habit beskrev hon den nya resan som "att det var som att börja om från början" – hon syftade på att mycket hade förändrats i branschen sedan starten av Odd Molly över tio år tidigare. Sedan 2018 drev hon premiumvarumärket Hip.ie (Hippie).

Karin Jimfelt Ghatan är saknad av många i modebranschen, bland andra Per Holknekt som hyllar henne på Linkedin med orden: ”Karin var den största. En av de italienska modeikonerna sa till mig en gång i Berlin att ingen i hela världen äger Karins förmåga och genuina kunskap i alla material och tekniker. Ingen. Ingen annan ägde passionen för att skapa kvalitet ända in på insidan av varje litet plagg.”

Karin Jimfelt Ghatan gick bort i början av februari efter en kort tids sjukdom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ikea inviger inspirationsstudio i Täby
Elgiganten expanderar i Skellefteå
Stadium ilsknar till – säger upp sina hyreskontrakt
Newhouse lanserar kundklubb
Välkänd möbelhandlare i konkurs
Best of Basic satsar dubbelt på Frölunda Torg
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109