23948sdkhjf

Bauhaus erbjuder hela personalen fri terapi

En uppgift som storsponsor inom idrotten ger ringar på vattnet för byggkedjan Bauhaus. Nu erbjuds hela personalen fri tillgång till psykologhjälp online.

– Vi är i en bransch med väldigt många unga, och som i många fall flyttat till Stockholm för att jobba hos oss, säger Johan Saxne, marknadschef på byggmaterialföretaget Bauhaus.

För snart två och ett halvt år sedan blev Bauhaus kontaktad av eventarrangören Stockholm Live som ville erbjuda ett samarbete med Tim Bergling Foundation för att sätta ljuset på problemet med psykisk ohälsa.

Vi satt ju med utmaningarna både för vår egen personal men också genom idrotten där vi är stora sponsorer och når många ungdomar. Vi diskuterade vilken roll vi skulle ta, träffade Klas Bergling och gick in i ett samarbete.

Den 19 maj bytte Globen namn till Avicii Arena med syftet att göra den till en symbol och en mötesplats för att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Bland annat skulle ett större publikt evenemang gå av stapeln den 5 december varje år, dagen då Tim Bergling Foundation skapades.

Tyvärr kom pandemin i vägen så vi har inte kunnat genomföra så mycket ännu. Men för oss är engagemanget väldigt långsiktigt. Ju mer man pratar om det, desto mer inser man hur stort och vanligt det är med psykisk ohälsa.

Bauhaus beslutade sig också för att erbjuda anställda i den svenska verksamheten, omkring 5 000 personer, fri tillgång till Mindler som erbjuder psykologer online.

Vi har Previa företagshälsovård men vi behövde något enklare. När vi pratade med våra anställda handlade det ofta om att våga ta det första steget.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062