23948sdkhjf

Jysk stoppar försäljningen i Ryssland med omedelbar verkan

Jysk gör som flera andra retailkedjor och stänger med omedelbar verkan och tills vidare alla sina 13 butiker i Ryssland. Beskedet ges av Jysk-koncernens kommunikationsdirektör Rune Jungberg Pedersen till danska Finans.  

Jysk öppnade sin första ryska butik i Trojka, Moskva, den 3 juni 2020, mitt under pandemin. Trots utmaningarna det förde med sig har kedjan sedan dess hunnit expandera med ytterligare tolv butiker och den uttalade målsättningen var, åtminstone innan Ryssland invaderade Ukraina, att växa till 20 butiker till slutet av augusti i år.

– Vi har använt de senaste dagarna till att få överblick över situationen och inte minst våra medarbetare i Ryssland. Vi har nu valt att stoppa försäljningen i Ryssland tills vidare, säger Rune Jungberg Pedersen.

Jysk, som ingår i danska Lars Larsen Group, har i nuläget 200 anställda i Ryssland med Igor Raić, vd för Jysk i Ryssland, i spetsen.

Beslut fattades i torsdags om att stänga de 86 Jysk-butikerna i Ukraina. Dagen därpå återöppnades fyra butiker för att möta efterfrågan från de som flytt till den västra delen av landet och upplevde akut brist på många varor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125