23948sdkhjf

Kjell & Company tar sina expressbutiker västerut

Kjell & Company utvidgar sitt samarbete med Cirkle K och testar Kjell Express även på bensinmackar i Norge.

Elektronikkedjan Kjell & Company började i november 2020 att rulla ut 292 expressbutiker på Circle K:s samtliga bemannade stationer i Sverige. Samarbetet har varit så fruktbart att de två kedjorna nu vill testa samma koncept i vårt västra grannland, inledningsvis på sex stationer. Fyra ligger i Osloområdet, en i Bergen och en i Alta. Testet ska pågå under perionden april-augusti i år.

Om pilotprojektet blir framgångsrikt är tanken att expandera vidare med Kjell Express på Cirkle K:s 270 bemannade stationer runt om i Norge.

Det är fantastiskt roligt att vi nu tar vårt framgångsrika partnerskap med Circle K till Norge. För Kjell & Company är detta bästa tänkbara bevis för att vårt ”butik i butik”-koncept fungerar, vilket skapar stora möjligheter till ytterligare framtida samarbeten”, säger Andreas Rylander, vd och koncernchef för Kjell Group, i en kommentar.

I expressbutikerna har Kjell & Company en egen yta på Circle K:s stationer med produkter som mobiltillbehör, laddare, hörlurar och extra batterier. Hemelektronikkedjan tror mycket på den nya affärsmodellen, business to distributor.

– Vi ser samarbetet med Circle K i Sverige som ett bevis på att vår modell fungerar men känner samtidigt stor ödmjukhet inför att kundernas behov och köpmönster skiljer sig väsentligt på olika marknader, säger David Palm, CRO på Kjell & Company och ansvarig för Kjell Express-konceptet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.07