23948sdkhjf

Bokhandel i konkurs – efter ett halvår

Bokhandeln Wide store i centrala Borås har stängts. Butiken, som ingår i Ugglan-nätverket och öppnade så sent som i oktober, har gått i konkurs.

Enligt Svensk Bokhandel beror konkursen främst på ekonomiska problem i en annan del av det bolag som driver bokhandeln. Wide store har utgjort en verksamhetsdel i bolaget Wide Office Scandinavia AB. Den andra delen har varit inriktad på grossistverksamhet inom kontorsvaruhandeln och det är där som de ekonomiska problemen börjat, förklarar konkursförvaltaren Johan Hermansson.

– Jag kan bara vidarebefordra uppgifterna som jag har fått och ställföreträdaren säger att butiksdelen varit lönsam. Hade det gått hade han kanske velat avveckla grossistverksamheten och behållit butiksdelen, säger Hermansson till Svensk Bokhandel.

Bruno Widegren öppnade Wide store i oktober med ambitionen att snabbt nå en omsättning på 5-6 miljoner kronor. Ett halvår senare är butiken alltså redan stängd. I nästa vecka läggs en annons ut där verksamheten bjuds ut till försäljning. Parallellt sker utförsäljning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094