23948sdkhjf

Svenskar shoppar allt mer från mobilen

En ny rapport som Klarna har tagit fram visar att svenskar förändrar sina digitala shoppingvanor.

I efterdyningarna av pandemin har svenskarnas shoppingvanor förändrats. Sverige är det land i världen där flest människor shoppar på sin smartphone näst efter Norge, USA och Österrike. 77 procent av befolkningen har någon gång använt sin smartphone för att shoppa. 

De flesta föredrar idag ändå att shoppa från sin bärbara eller stationära dator. Trenden är på väg att förändras, då antalet som föredrar smartphone framför dator har förändrats från 29 procent till 40 procent bara under de senaste månaderna. 

Överlag utmärker sig svenska konsumenter vad gäller den pågående digitaliseringen av handeln, och det är tydligt att man är nyfiken på att testa nya tjänster och enheter för att effektivisera sitt sätt att shoppa. Det här är en trend vi har sett under en lång tid, och det ska bli intressant att se hur det utvecklas framöver. Ribban kommer helt klart fortsätta höjas för butiksägare som vill förstärka sina kundrelationer, speciellt för den yngre konsumentgruppen, säger Klarnas expert på konsumentbeteende Viveka Söderbäck. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158