23948sdkhjf

Hemköp värvar ny driftchef från Mestergruppen

Tomas Hedman Strömhielm har utsetts till ny driftchef för Hemköps egenägda butiker som utgör drygt 60 av kedjans cirka 200 butiker. Han påbörjar sin nya tjänst senast den 15 juni i år.

– Jag är oerhört glad att Tomas tar över stafettpinnen i rollen som driftchef för våra egenägda butiker. Med sin breda bakgrund inom dagligvaror, från både konceptstyrda och starkt entreprenörsdrivna kedjor, samt med ett starkt ledarskap och sitt genuina matintresse kommer Tomas vara en viktig del av Hemköp på vår resa mot ”Mycket godare mat, på ett trevligare och enklare sätt”, säger Hemköps vd Simone Margulies i en kommentar.

Tomas Hedman Strömhielm har ett tidigare förflutet inom dagligvaruhandeln där han bland annat varit försäljnings och driftchef inom Icagruppen samt tillförordnad affärschef för Kvantum-butikerna. Han har också varit butikschef och distriktschef hos Lidl samt butikschef hos Willys och utbildningsledare hos Axfood mellan 2007-2010.

– Redan när jag var på Axfood var det ett drömjobb för mig att bli driftchef inom koncernen. Så det är både med glädje och starka känslor som jag ser fram mot mitt nya uppdrag, säger han i en kommentar.

Närmast kommer han från jobbet som operativ chef på Mestergruppen Sverige AB, som driver kedjorna XL-bygg, Bolist och Järnia med sammanlagt 270 järn- och bygghandelsbutiker i Sverige.

Tomas Hedman Strömhielm kommer också att ingå i Hemköpskedjans företagsledning.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078