23948sdkhjf

Nya ägaren avnoterar Lexington från börsen

Styrelsen ansöker om avnotering efter begäran från nya storägaren, finska Manna.

Finska Manna & Co grundades februari 2021. Varumärkeshuset äger sedan tidigare bland annat Finlayson, Vallila, Makia, Reino & Aino och blev ny huvudägare i svenska Lexington Company vid en affär som blev offentlig i februari i år.

Nu kontrollerar Manna mer än 90 procent av aktierna i kläd- och hemtextilföretaget och har påkallat ett tvångsinlösen av resten av aktierna. Den sista dagen som aktien finns i handeln på Nasdaq First North Growth Market är preliminärt den 14 april i år.

Budpliktsbudet var på 36:00 kronor per aktie. Helena Nordman-Knutsson, är den enda oberoende styrelseledamoten i Lexingtons styrelse och hon rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en så kallad "fairness opinion" från BDO. 

Det är klart sedan tidigare att Lexingtons grundare Tommy och Kristina Lindhe kommer att fortsätta arbeta operativt även under den nya huvudägaren.

– Vi är övertygade om att Manna & Co har kompetens, intresse och kraft att fortsätta utveckla företaget vidare på bästa sätt framöver. Det ska bli väldigt spännande att vara med på resan som Lexington och Manna nu kommer att påbörja tillsammans, sa vd Kristina Lindhe tidigare i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094