23948sdkhjf

Bufab gör rekordförvärv

Bufab gör sitt största köp någonsin med brittiska Timco i Storbritannien, som har en årlig försäljning  750 miljoner svenska kronor till bygghandeln. 

Timco är en av Storbritanniens ledande kompletta distributörer till återförsäljare inom byggindustrin. Verksamheten bedrivs i huvudsak från Nantwich, Cheshire, Storbrittanien, men har även ett mindre säljkontor in Monaghan, Irland.

Bolaget har varit familjeägt sedan det grundades 1972 av Tim Midwood och drivs idag av Tims son, Simon Midwood, vd. Under hans ledning har Timco expanderat och blivit ett bolag som erbjuder sina över 4 500 oberoende bygghandlare över hela UK och Irland en helhetslösning av komponenter till byggindustrin, såsom skruvar, fästelement, spikar, verktygstillbehör, lim, handverktyg etcetera.

Timco har 187 anställda och för de rullande tolv månaderna per december 2021 uppgick försäljningen till 750 miljoner svenska kronor med en normaliserad rörelsemarginal på 11  procent.

Bufab har ett brett sortiment med över 140 000 artiklar som finns i lager, från traditionella fästelement till komplicerade bearbetade och monterade komponenter i olika material. 

– Jag är väldigt glad att få presentera detta förvärv, vilket är det största hittills för Bufab. Det är ett väsentligt tillägg till vår verksamhet i UK, som kommer stärka vår position på den brittiska marknaden. är ett starkt och solitt varumärke inom C-komponenter till byggindustrin och kommer verkligen förbättra Bufabs kunderbjudande inom denna bransch, säger säger Johan Sandberg, Director Global Business Development och Group Director UK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125