23948sdkhjf

Åhléns närmar sig lagerinvigning i Rosersberg

Åhléns håller på med en större lagerflytt från Jordbro till ett nybyggt automatiserat centrallager, med en robotiserade automationslösningen av skyttelteknik, i Rosersberg norr om Stockholm, något Dagens Handel skrivit om tidigare.

I en tidigare intervju med Dagens Handel beskrev Åhléns vd Annica Hagen den nya lagerstasningen som en ”fundamental byggsten för att Åhléns ska kunna ta nästa steg digitalt”.

Med det nya lagret kan Åhléns vässa leveranserna, framför allt den sista milen, och bli mer snabbfotade också med sortimentet i varuhusen, menar hon.

Nu närmar sig invigningen vilket väntas ske till försommaren och under andra kvartalet.

– Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer. Vi ska skapa marknadens mest attraktiva kundupplevelse både för våra e-handels- och varuhuskunder, säger Sema Söderhäll, chief supply chain officer i en kommentar.

Lagerlokalen har stått klar sedan årsskiftet och nu färdigställs anläggningen för den kommande flytten. Därtill uppger varuhuskedjan att arbetet med att sätta en ny organisation och rekrytera ny kompetens till nyckelroller pågår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094