23948sdkhjf

Lagerhaus skiftar vd

Anette Yngvesson har utsetts till ny vd för Lagerhaus. Hon är precis som nuvarande vd Jerker Levin del av ägargruppen och som tillsammans med Goodfellows Ventures förvärvade Lagerhaus från Axel Johnsons investeringsbolag Novax i oktober 2020.

Anette Yngvesson lämnar därmed tjänsten som vd för transportbolaget Ntex Inrikes AB och tillträder vd-posten på Lagerhaus den 1 november 2022.

Under en övergångsperiod ska inredningskedjans finanschef Martin Almerud verka som tillförordnad vd.

Jerker Levin blir dock kvar i bolaget som delägare.

– Anettes mer än 25-åriga erfarenhet som ledare och vana vid strategiskt arbete kommer ge oss möjligheten att fortsätta utveckla Lagerhaus till en lönsam verksamhet och ett starkt varumärke. Detaljhandeln har levt med stora utmaningar de senaste åren och vi är säkra på att stålbadet för branschen inte är över än. I detta behöver vi Anettes kompetens som kommer kunna ta oss till nästa nivå, säger Lagerhaus styrelseordförande Karl Malmström i en kommentar.

Anette Yngvesson grundade Fraktkompaniet och ledde bolaget fram till 2019 då det förvärvades av Ntex och bolaget drivs i dag under namnet Ntex Inrikes.

– Jag kliver upp på vd-stolen med de erfarenheter som Lagerhaus verkligen behöver just nu. Ett tydligt ledarskap, kompetens inom logistik och stor vana av att driva strategiska frågor och förändringsprocesser kommer ge oss de förutsättningar vi behöver för att fortsätta gå från klarhet till klarhet. Med Martin Almerud som tillförodnad vd och CFO vid min sida är jag trygg i förvissningen om att Lagerhaus kommer fortsätta briljera på nätet, på köpcenter och i citykärnorna och leverera trendkänsliga hem- och festdetaljer till ännu fler hem, säger Anette Yngvesson i en kommentar.

2021 blev ett lyckosamt år för kedjan och omsättning landade på drygt 350 miljoner kronor med ett plusresultat på 12,6 miljoner kronor.

Lagerhaus uppger att vd-skiftet inte påverkar ägarbilden och Jerker Levin kvarstår som ägare tillsammans med Goodfellows Ventures och Familjen Yngvesson.

– Jag är stolt över den resa vi gjort så här långt. Att efter många år av olönsamhet få chansen att som nya ägare kliva in och vända resultatet känns fantastiskt bra. Jag har aldrig tvivlat på bolagets förmåga att skapa kundnytta i form av ”Happy Places – Happy Moments” och heller inte på behovet av vårt erbjudande på marknaden. Med Anette vid rodret kommer Lagerhaus att fortsätta skörda framgångar, säger Jerker Levin i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078