23948sdkhjf

Lindex ekonomidirektör får större ansvar

Fortsätter alltjämt i nuvarande roll hos modekedjan.

Lindex ekonomidirektör Annelie Forsberg får utökat ansvar och ska i fortsättningen även ansvara för ägaren Stockmann Groups finanser. Hon sitter sedan tidigare i koncernens ledningsgrupp.

Annelie Forsberg får det utökade uppdraget då Stockmanns ekonomidirektör och medlem av koncernens ledningsgrupp Pekka Vähähyyppä har sagt upp sig från sin tjänst för att gå i pension.

– Jag vill tacka Pekka för hans utomordentliga insats i Stockmanndivisionens vändningsprocess. Pekka har innehaft en väsentlig roll i verkställande av företagssaneringsprogrammet, i att organisera aktie- och obligationsemissioner samt i försäljnings- och tillbakahyrningsprocesserna för Stockmanns varuhusfastigheter. Dessa uppgifter har nu verkställts på ett framgångsrikt sätt. Det är fint att Annelie tar över ekonomidirektörsposten för Stockmannkoncernen medan hon samtidigt fortsätter i sin nuvarande roll som ekonomidirektör för Lindex. Hon har en bred erfarenhet av internationell detaljhandel, vilket har varit fundamentalt för Lindex framgångsrika utveckling under de senaste åren, säger verkställande direktör Jari Latvanen i en kommentar.

Annelie Forsberg rekryterades till posten som Lindex ekonomidirektör i november 2018. Innan hon kom till Lindex arbetade hon som finanschef hos Netonnet men hon har även verkat som vd och finansdirektör för Lagerhaus samt som finanschef på Intersport och inom ICA-gruppen. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078