23948sdkhjf

Jysk drar sig ur Ryssland: ”Ingen i ledningsgruppen är nöjd med den här situationen”

Efter att ha haft de 13 butikerna i Ryssland tillfälligt stängda sedan den 3 mars väljer nu den danska detaljhandelsjätten att stänga butikerna i landet permanent.

Beslutet offentliggjorde Jysk i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Jysk har de senaste dagarna varit i kontakt med sina hyresvärdar av butikslokaler i Ryssland i syfte att under dessa mycket speciella omständigheter träffa ett avtal om stängning”, heter det.

– Vi kom till Ryssland med avsikten att komma med bra erbjudande till det ryska folket. Vi fick en fantastisk start i Ryssland, vilket jag bara kan berömma alla inblandade kollegor för, men i dagsläget ser ledningsgruppen och våra ägare inget alternativ än till att lägga ner vår verksamhet i Ryssland, säger Jysks vd och koncernchef Jan Bøgh i en kommentar.

Butikerna ska öppna igen för utförsäljning och efter det stänger butikerna permanent.

Medarbetarna i Ryssland kommer att få lön i enlighet med rysk lag i samband med stängningen uppger detaljhandelskedjan vidare.

– Ingen i ledningsgruppen är nöjd med den här situationen. Mig inklusive. Jag tvivlar dock inte på att detta är rätt sak att göra. Jag vill därför tacka alla våra ryska kollegor för deras insatser och jag önskar dem alla bästa lycka de kommande åren, säger Jan Bøgh vidare.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078