23948sdkhjf

Det första drive-thru apoteket öppnar i dag

Kronans Apotek inviger en första drive-thru, där kunder ska kunna handla och få rådgivning genom en lucka utan att behöva lämna bilen, berättar företaget om i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet är ett steg i apotekets målsättning om att komma närmare kunden med en mer enad handel och fler valmöjligheter, berättar en representant från Kronans Apotek till Dagens Handel.

Redan under 2010 började apoteket med verksamheten "ring in så kommer vi ut" i en av företagets butiker i Sundsvall, vilket innebar en möjlighet för kunden att kunna hämta sina förbeställda produkter utanför butiken. Verksamheten har sedan dess utvecklats till att finnas på många av butikerna, och under pandemin har den fått ett uppsving med bland annat möjlighet till antigentester utomhus. 

Som ett steg i utvecklingen om att bli mer flexibla och kundnära öppnar nu den första drive-thrun för Kronans Apotek på Universitetsgatan i Karlstad, som också blir först ut med ett drive-thru apotek genom en lucka i Sverige. Kunderna kommer kunna välja om de vill förbeställa varorna på internet och hämta i luckan eller om de vill handla på plats.  

– Det här innebär att exempelvis föräldrar som varit på primärvårdsjouren med ett sjukt barn kan köra till apoteket och ta ut sitt recept efteråt, utan att behöva ta ut barnet ur bilen. Vi minskar också smittorisken i till exempel pandemi- och influensa­tider eftersom man slipper vistas med andra inne i butiken, säger Cristina de Melo, regionchef Karlstad på Kronans Apotek, i en kommentar.    

Om drive-thrun blir lyckad vill Kronans Apotek fortsätta att skapa samma koncept på flera apotek.

Det kommer inte gå att genomföra i samma omfattning som man har gjort med drive-in konceptet (som tidigare hette "ring in så kommer vi ut") och som idag finns på väldigt många av företagets apotek, då det bara är vissa lokaler som kommer att vara anpassade för en drive-thru verksamhet med exempelvis en lämplig väg i närheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11