23948sdkhjf

Na-kd:s vd avgår med omedelbar verkan – lämnar efter en månad

Nakd:s vd Anders Kristiansen har informerat styrelsen om att han avgår från posten med omedelbar verkan.

Anders Kristiansen tillträdde i rollen som vd på Na-kd så sent som den 1 mars, då han efterträdde grundaren till e-handelsbolaget, Jarno Vanhatapio. Kristiansen har tidigare haft liknande roller på företag som Esprit och New Look. 

Efter bara strax över en månad på posten, väljer han nu att avgå med omedelbar verkan. 

När jag i mars tillträdde rollen som vd initierade jag en översyn av företagets verksamhetsmodell och styrning. Det blev tydligt att bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats och därför har jag sagt upp mig. Jag har informerat styrelsen om översynens resultat och jag vill tacka styrelsen för deras stöd, säger avgående vd Anders Kristiansen i ett pressmeddelande.  

Oscar von Konow, tidigare operativ chef på Na-kd, har utsetts till tillförordnad vd. Per Jalvemyr, tidigare ekonomidirektör på företaget, tillträder i rollen som tillförordnad vice vd. 

Styrelsen står bakom Anders Kristiansen i detta beslut och vi vill rikta ett uppriktigt tack till honom för hans värdefulla insats i bolaget. Vi önskar honom all lycka i framtiden, säger styrelseordförande Magnus Emilson i en kommentar. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094