23948sdkhjf

Får nytt chefsjobb hos Apoteksgruppen

Blir operativ chef för apotekskedjan.

Annelie Gottfried tillträder rollen som operativ chef, head of operations, hos Apoteksgruppen. Hon rekryteras internt och har arbetat för apotekskedjan sedan 2010 och började som apotekstekniker. Närmast kommer hon från rollen som regionchef för apotekskedjans verksamhet i Östergötland, Sörmland och Småland.

I sin nya roll ska Annelie Gottfried ansvara för att driften med ”fokus på effektiviseringar, samla in ”best practice” från bolaget i stort och sedan säkerställa att det appliceras i alla regioner såväl som verkställande av andra driftsrelaterade initiativ”, heter det i ett pressmeddelande.

Annelie Gottfried ska rapportera till försäljnings- och driftsdirektör Nina Wyholt Gradin som  tidigare även hade rollen som head of operations.

– Det känns väldigt roligt att det är just Annelie som fått denna roll då hon har den perfekta profilen, yrkeserfarenhet och bakgrund som rollen kräver. Vi har även skruvat om rollen något denna gång och den största skillnaden från tidigare är att den nu blir mer riktad mot drift och effektivisering, säger Nina Wyholt Gradin, försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen i en kommentar.

Apoteksgruppen omfattar närmare 200 apotek runt om i Sverige och ägs av apotekskoncernen Euroapotheca.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.076