23948sdkhjf

Ny undersökning: Konsumenterna vill ha återvunna material

Enligt en ny undersökning om återvunnet material som Stena recycling ligger bakom, tycker 8 av 10 konsumenter att det är viktigt att företagen använder återvunnet material i sina produkter.  

Undersökningen har tagits fram av Stena recycling inför hållbarhets och klimatträffen Circular Initiative, som samma bolag arrangerar.  

– Materialanvändning har i allt högre grad blivit en strategiskt viktig fråga för företag. Det handlar om att optimera resurshanteringen i hela kedjan genom till exempel design för återvinning och optimering av materialflöden. Tack vare omfattande investeringar har återvinningen av material som järn och metaller utvecklats mycket och allt fler material kan idag återvinnas. Därmed får tillverkare tillgång till cirkulära råvaror med rätt kvaliteter, vilket minskar produkternas klimatavtryck och är en nyckel för att företag ska kunna erbjuda det som efterfrågas i undersökningen, säger Mattias Rapaport, product Area Manager Non-ferrous i Stena recycling Sverige i ett pressmeddelande.  

Undersökningen visar också att ambitionen för att använda sig av återvunnet material finns bland företagen, men att det behövs mer kompetens inom området.  

Några citat från konsumenter som svarat på undersökningen och som Stena recycling delar med sig av i ett pressmeddelande är: 

“Gör det enkelt att hitta hållbara produkter”  

“Vi vill ha fler hållbara produkter – och det är ert jobb att ge oss dem.”  

”Viktigt att ta fram hållbara, tåliga produkter som minskar överkonsumtionen.” 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079