23948sdkhjf

Öviks största cykelbutik blir ännu större

Butiken Öviks Cykel och Fritid flyttar till nya lokaler.

Örnsköldsviks största cykelbutik expanderar och öppnar snart i nya lokaler, och flytten går inom kort.

De nya lokalerna ligger centralt och kommer vara på 730 kvadratmeter. Fritidsaktören kommer att kunna erbjuda ett utökat sortiment, men behåller den fysiska butiken som sin huvudkärna trots e-handelssatsningar. 

– Förutom cykel har vi möjlighet att växa inom jakt och fiske. Vi utvecklar dessutom en webhandel som komplement till vår butik. Vi satsar inte på att bli stora inom näthandel, men det är ett bra sätt att synas på även på den plattformen, säger ägaren Peter Glud, vars far och farbror också arbetade med cyklar och som har en bakgrund som tävlingscyklist, i en kommentar.  

I ett pressmeddelande berättar bolaget om en tuff period bakom sig under pandemin. Efterfrågan på cyklar var hög, samtidigt som pandemin präglades av leveransstörningar.  

Det är med stöd från bland annat Norrlandsfonden, en stiftelse som investerar och lånar ut pengar till företag i de fem nordligaste länen som Öviks Sport och Fritid expanderar sina lokaler.  

Intresset för cykelsport, jakt och fritid ökar stadigt och blir både bredare och djupare med specialinriktningar och fler prissegment på utrustning. Även om butikshandeln minskar i riket till förmån för e-handel, så är efterfrågan i traditionell butik när det gäller kapitalintensiva varor som jaktvapen och cyklar fortsatt god. Detta eftersom köparen gärna vill känna på varan innan köp. Sedan är kompetensen och servicenivån hos Peter och hans medarbetare oerhört värdefull för kunden, säger Daniel Moberg, Norrlandsfonden, i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.329