23948sdkhjf

Ökad försäljning för Ellos Group

Rörelseresultatet rasade dock och landade på minus under första kvartalet.

Nettoomsättningen för Ellos Group uppgick till 859,3 miljoner kronor under första kvartalet i år, januari till mars, enligt bolagets kvartalsrapport som släpptes på onsdagen.

Det är en ökning med 3,5 procent då omsättningen för motsvarande period i fjol uppgick till 830,3 miljoner. Dock rasade rörelseresultatet och landade på -23,2 miljoner kronor jämfört med 7,5 miljoner under motsvarande kvartal i fjol. Rörelsemarginalen uppgick till -2,7 (0,9) procent. Bruttomarginalen ökade till 51,4 procent jämfört med 50,8 procent.

Vd, Hans Ohlsson, kommenterar omsättningsökningen så här:

"Det innebär att vi har etablerat en ny, historiskt hög försäljningsnivå för första kvartalet där årets försäljning är cirka 35 procent högre än första kvartalet 2020. Utvecklingen är positiv trots att vi ser ett visst skifte på marknaden mot fysisk handel i butik efter att Covid-19 restriktionerna lyfts."

I rapporten står det även att varulagret har ökat jämfört med motsvarande period 2021.

"Det gör oss mindre sårbara i förhållande till den utmanande situationen på den globala fraktmarknaden samtidigt som det säkerställer att vi kan ha ett brett och attraktivt erbjudande till våra kunder. Situationen i Kina med nya Covid-19 utbrott och nedstängningar förväntas fortsätta och orsaka störningar i produktion och leveranskedjor. Vi bevakar noggrant denna utveckling."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124