23948sdkhjf

April ljus månad för hemeletronikhandeln

Åtminstone enligt branschorganisationen Elektronikbranschen.

Försäljningen av hemelektronik ökade under april månad och försäljningsvärdet steg med 6 procent jämfört med april i fjol, enligt Elektronikbranschens snabbindex. Det var särskilt försäljningen av de större modellerna av tv-apparater, över 65 tum, som ökade samt spelkonsoler och mobiltelefoner.

– Vi ser positiva siffor för april. Detta trots att vi jämför med förra årets toppnoteringar och att det nu är tuffare tider för konsumenterna, säger Pernilla Enebrink, vd Elektronikbranschen

För perioden januari till och med april är däremot förändringen negativ, en minskning om 3 procent, inom samtliga produktgrupper utom audio som haft en god utvecklingen och vars försäljning ökat under april och även hittills i år. Även mobiltelefoner uppvisar en stabil försäljning och ligger kvar på samma nivå som i fjol.

– Det är fortsatt problem med halvledarbrist och svårigheter med logistiken. Detta fortsätter att påverka tillgången på enskilda komponenter samt vissa produkter, säger Pernilla Enebrink vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156