23948sdkhjf

De bygger Costcos butik – öppnar sent i höst

Bygg- och fastighetsbolaget Arcona har fått i uppdrag av Costco Wholesale att bygga kedjans första butik i Skandinavien.

Fastighetsägaren Trophi har nu lämnat över nyckeln till Costco, som anlitat Arcona för det fortsatta arbetet.

Den 14 000 kvadratmeter stora byggnaden i Arninge norr om Stockholm ska nu lokalanpassas, färdigställas och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver, enligt ett pressmeddelande. I lokalen kommer även finnas bageri, kött och chark, optiker, hörcenter, apotek samt kafeteria.

Projektet pågår fram till oktober, och Costco, som är världens tredje största detaljhandelskedja, planerar som tidigare kommunicerats att öppna butiken under senhösten.

– Vi är väldigt nöjda med att nu komma i gång med konstruktionsarbetet på plats. Vi har ett gott samarbete med Arcona som har visat stort engagemang i inledningen av projektet. Vi är väldigt glada och stolta över att nu kunna etablera oss i Stockholm, säger Derek Waddington, chef för construction & facilities på Costcos brittiska bolag.

– För Arcona är detta ett mycket speciellt projekt som skall genomföras på rekordtid, där vi arbetar med öppna böcker tillsammans med Costco och deras projektledare Turner & Townsend, säger Niklas Virving, avdelningschef på Arcona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Jysk vänder blad: ”Har varit ett bra år”
Digitala lösningar gör QR-koden het igen
Modebutik stänger efter ett år
Här vill Eko öppna – hoppas ånyo på fastighetsägarnas och kommunens goda vilja
Omflytt i Lidingö Centrum ska stärka erbjudandet
Elons resultat försämras: ”Det är lätt att bli fartblind”
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141