23948sdkhjf

Första butiken för Dogman i Finland öppnar i höst

Ska stärka varumärket genom att öppna fysiska butiker och planerar ett tiotal enheter.

Sedan 2011 är Dogman etablerat som varumärke i Finland men i höst väntar även en fysisk butikssatsning som enligt ett pressmeddelande ska omfatta ett tiotal butiker.

Första butiken i Finland planeras öppna i Helsingfors i höst och expansionen omfattar både större butiker och mindre cityenheter med en integrerad e-handelslösning.

– Vi är väldigt glada att nu fullt ut kliva in på den finska marknaden och kunna erbjuda våra finska kunder Dogmans hela sortiment av varor och tjänster, säger Lars Holtskog, vd för Dogman i en kommentar.

– Vi har varit aktiva i Finland sedan 2011 och upplever ett uppdämt behov av större valfrihet hos de finska slutkunderna. Att öppna upp egna butiker kommer att stärka vårt varumärke och ge oss möjlighet att utveckla vårt sortiment ytterligare för att säkerställa att vi även i Finland skall uppfattas som ”Bästa valet för bästa vännen”.

Dogman driver sedan 2017 egna butiker och e-handel och expansionstakten har varit rask och kedjan driver nu ett trettiotal butiker i Sverige. Expansionen har både skett organiskt och genom förvärv.

–  Trots starka siffror 2021 och de problem vi upplever med leveransstörningar och ökade kostnader, har Dogman ökat sin tillväxt kraftigt 2022. Att vår marknadsandel ökar är ett bra betyg från våra kunder som verkar värdesätta Dogmans engagemang för våra två- och fyrbenta vänner med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, säger Lars Holtskog vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kvinnliga detaljhandlare i fokus i ny forskning
Ska ha Netonnets kundkommunikation i fokus
Kliver av vd-posten hos e-handlaren efter tre år
Dramatisk konkursökning i handeln
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.908