23948sdkhjf

Kesko förvärvar anrik bygghandel

Blir en del av K-Bygg.

Kesko Sverige har tecknat ett avtal om att förvärva Djurbergs Järnhandel i Söderköping som blir en del av bygghandelskedjan K-Bygg. Djurbergs Järnhandel grundades 1871 och har cirka 30 medarbetare och en omsättning som uppgick till 115 miljoner kronor i fjol.

Djurbergs vänder sig både till både proffskunden och konsumenten.

– Förvärvet av Djurbergs Järnhandel ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. De blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt är vi idag starka i Östergötland och för att stärka oss ytterligare behöver vi växa och utöka antalet anläggningar, framförallt i norra Östergötland. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Djurbergs Järnhandel välkomna in i Kesko och tillsammans bygga någonting bättre, säger Endre Espeseth, vd, Kesko Sverige i en kommentar.

K-Bygg, som i huvudsak riktar sig till professionella byggare, omfattar 46 butiker. Förvärvet i Söderköping blir ett gott komplement för kedjan i Östergötland där butiker för bygghandelskedjan även finns i bland annat Norrköping, Linköping, Motala, Vadstena, Mjölby, Rimforsa och Åtvidaberg.

– Vi är mycket glada över att bli en del av Kesko Sverige och få en långsiktig och stark ägare. Som ett litet familjeägt företag är det viktigt för oss med en stabil och bra ägare, något som jag tror att vi får med Kesko. Vi brinner för det lokala engagemanget på orten och med Kesko som ägare ser vi det fortsätta. Det känns riktigt spännande att få sätta K-Bygg på kartan i Söderköping, säger Andreas Larsson, vd, Djurbergs Järnhandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
H&M:s aktie faller efter granskning
Värvas till Bergendahl Home – ska vara med och forma ny ledning
Lager 157 går mot strömmen – expanderar i Danmark
Jysk vänder blad: ”Har varit ett bra år”
Digitala lösningar gör QR-koden het igen
Modebutik stänger efter ett år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14