23948sdkhjf

Tar plats i handelskoncernens styrelse

Volvo Cars finanschef blir styrelseledamot i Axel Johnson.

Björn Annwall, som till vardags och sedan 2021 arbetar som finanschef för Volvo Cars, har valts in i Axel Johnson AB:s styrelse.

– Jag är mycket glad över att välkomna Björn till Axel Johnsons styrelse. Hans breda bakgrund inom såväl industri- som konsumentaffärer, i kombination med hans internationella utblick och insikter kring teman som digitalisering och elektrifiering, gör att jag är övertygad att han kommer att ge värdefulla bidrag till förnyelsen och utvecklingen av Axel Johnson, säger Caroline Berg, styrelseordförande i en kommentar.

Innan Björn Annwall tillträdde som finanschef verkade han på flera ledande positioner inom Volvo Car Group, bland annat som chef för EMEA och som chef för marknad , försäljning och service. Han har också ett förflutet som senior partner på McKinsey & Co.

– Jag ser mycket fram emot att ansluta till Axel Johnsons styrelse och att få bidra till koncernens fortsatta transformation, mot ökad digitalisering och hållbarhet. I 150 års tid har Axel Johnson ständigt utvecklat och förnyat sig, med bibehållet kundfokus och en vilja till ständig förändring och att pröva nya idéer. Det kommer att bli en spännande resa, som jag är glad över att få vara en del av, säger Björn Annwall.

Axel Johnson består i dag av koncernbolagenAxel Johnson International, AxSol, KICKS, Martin & Servera, Novax, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood, 50,1 procent, och Dustin, 27,3 procent. År 2021 omsatte totalt de idag hel- och delägda bolagen i Axel Johnson 94,7 miljarder kronor och har omkring 25 000 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
H&M:s aktie faller efter granskning
Värvas till Bergendahl Home – ska vara med och forma ny ledning
Lager 157 går mot strömmen – expanderar i Danmark
Jysk vänder blad: ”Har varit ett bra år”
Digitala lösningar gör QR-koden het igen
Modebutik stänger efter ett år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078