23948sdkhjf

Clas Ohlson förbättrar resultatet – men stänger i Storbritannien

Clas Ohlsons rörelseresultat för verksamhetsåret maj 2020 – april 2021 landade på 719 miljoner kronor, jämfört med fjolårets 608 miljoner kronor. Omsättningen för helåret 2021-2022 är 8 784 miljoner kronor. 

Resultatet efter skatt uppgick till 523 miljoner kronor mot för förra årets 421 miljoner kronor. Under verksamhetsåret har försäljningen ökat med sex procent och uppgår till 8 784 miljoner, och onlineförsäljningen har ökat med nio procent. Clas Ohlson höjer också sitt mål för rörelsemarginalen till 7-9 procent, från det tidigare målet på 5 procent.   

Bolaget stänger också verksamheten i Storbritannien. Kostnaden för stängningen kommer att uppgå till 35 miljoner kronor och belastar nästa verksamhetsår.   

Under dessa förutsättningar har våra medarbetare gång på gång lyckats parera för nya utmaningar och levererat ett mycket starkt helårsresultat och en total försäljning som nu är tillbaka på samma nivå som innan pandemin. Vår rörelsemarginal för helåret blev 7,3 procent och är därmed inom ramen för vårt lönsamhetsmål och den totala försäljningen uppgick till cirka 8,8 miljarder kronor, en ökning med 6 procent. Det är glädjande att konstatera att våra gemensamma ansträngningar under året ger oss en fortsatt god finansiell ställning och en stabil grund att stå på när vi planerar för framtiden, säger Kristofer Tonström, vd för Clas Ohlson i en kommentar.   

För det fjärde kvartalet, från 1 februari till 30 april, så landade Clas Ohlsons rörelseresultat på -10 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev -16 miljoner kronor och försäljningen uppgick till 1 780 miljoner kronor vilket är en ökning med 12 procent från det förra kvartalet. Onlineförsäljningen minskade med 19 procent och var på 221 miljoner, jämfört med 274 miljoner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.424