23948sdkhjf

Smyckesbolaget får ny ägare 

Smyckesföretaget Edblad, som grundades 2006 av formgivarna Cathrine och Hans Edblad har fått en ny majoritetsägare i form av Ceder Capital.  

Ceder Capital äger bland annat Tugg burgers, Klara Consulting och kaffekapseln. 

Cathrine och Hans Edblad kvarstår som minioritetsägare, och bolagets vd sedan 2018 Eva Boding går också in som medinvesterare. Hon blir kvar som vd i företaget. 

De nya ägarna ser segmentet som Edblad verkar inom som växande i framtiden. 

– Segmentet för fashion jewelry är växande globalt. Vi är imponerade av Edblads stilrena design och kvalitet, digitaliseringsresa samt den utveckling som Bolaget gjort under ledning av Eva Boding. Edblad har en stark position både online och i fysisk handeln, något vi ser som en vinnande modell i framtidens handelslandskap. Vi ser fram emot att jobba med ledningen och fortsätta utveckla Edblad, säger David Holm Ovrén, grundare av Ceder Capital i ett pressmeddelande.  

Edblad designar och säljer smycken i rostfritt stål i elva egna fysiska butiker i Sverige och via e-handel. Bolagets smycken finns också på ett tiotal marknader via återförsäljare. Edblads omsättning uppgår till omkring 140 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063