23948sdkhjf

Lyko bygger ut lager 

Lyko flerdubblar sin lageryta i utbyggnationen som påbörjas i sommar.

Lykos lager, som är beläget i Vansbro kommer att vara på 40 000 kvadrat efter den utbyggnad som påbörjas under sommaren och förväntas stå klar under november 2023. 

Utbyggnaden kommer att rymma både lager och kontorsyta. 

Lagret förbereds för att kunna rymma automation också, men kapaciteten på 40 000 paket om dygnet som lagret beräknas kunna hantera efter utbyggnaden är inte hämmande för tillväxten, enligt ett pressmeddelande.  

– Vi måste fatta beslutet nu, den underliggande e-handelspenetrationen inom skönhet kommer fortsätta öka på samtliga våra marknader samtidigt som vi planerar för fortsatt stora ökningar i försäljning på våra nya marknader, säger Lykos vd Rickard Lyko i en kommentar.

Lyko, som är en storspelare inom skönhet via e-handel har under det senaste året stängt flera fysiska butiker med anledning av dålig lönsamhet, men berättar i ett mail till Dagens Handel att man ändå satsar på det fysiska butiksnätet.

– Vi tror fortsatt på butiker, och har över trettio butiker och kommer säkert öppna fler på strategiska platser, säger Tom Thörnblom, kommunikationschef på Lyko till Dagens Handel.

Lagerbyggnaden förvaltas av Obligo Real Estate AB, och ett hyreskontrakt på 20 år är påskrivet.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11