23948sdkhjf

Elgiganten bygger nytt jättelager

Tillsammans med Catena kommer Elgiganten att bygga ett nytt lager om 86 600 kvadratmeter i Jönköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen i det nya lagret väntas uppgå till 813 miljoner kronor, och tillsammans med företagets nuvarande lager i Jönköping, blir den sammanlagda storleken 193 600 kvadratmeter. Byggnaden ska stå klart om två år och företagens målsättningen är att anläggningen ska certifieras enligt BREEAM Excellent och WELL Core.

Jag är oerhört stolt att Catena nu bygger en av de största logistikanläggningarna i Norden tillsammans med Elgiganten. Med projektet bryts ny mark inom hållbarhet och förhoppningsvis blir detta den första svenska WELL-certifierade logistikanläggningen. Genom detta projekt befäster vi vår position som det ledande logistikfastighetsbolaget, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena, i en kommentar.

I och med det nya lagret kommer Elgiganten i ett första skeende att anställa 200 personer, och på sikt rör det sig om cirka 600 nya arbetstillfällen.

På Elgiganten Logistik är vi stolta över att vara en arbetsplats med 49 nationaliteter, och nu växer vi med fler anställda vilket stärker oss i rollen som en viktig arbetsgivare i Jönköping. Det är viktigt att vi investerar i attraktiva lokaler med en bra arbetsmiljö för att kunna attrahera den bästa arbetskraften. Detta är viktigt i vårt samarbete med fastighetsägaren Catena, säger Daniel Lundby, vd för Elgiganten Logistik, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kliver av vd-posten hos e-handlaren efter tre år
Dramatisk konkursökning i handeln
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
1 500 tjänster försvinner från H&M: ”Merparten i Sverige”
Sthlm Blvd inviger i Täby centrum
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094