23948sdkhjf

Bra halvår och kvartal för Lindex 

Lindex ökar omsättning och resultat, men minskar något i den digitala försäljningen under det senaste halvåret.

Lindex rörelseresultat för det första halvåret 2022 uppgick till 426 miljoner kronor. Det är en ökning med hela 264 miljoner kronor mot för samma period förra året.  

Rörelseresultatet för de senaste tre månaderna ökade med 27 procent mot för samma period under föregående år, och uppgår till 390 miljoner kronor. 

Försäljningen ökade under det första halvåret med 25,2 procent i lokala valutor och med 27,9 i svenska kronor och under det andra kvartalet med 18,2 procent i lokala valutor och med 20,0 procent i svenska kronor. 

Modeföretagets digitala försäljning ökade under första halvåret med 2,3 procent. Under de senaste tre månaderna har dock den digitala försäljningen minskat med tre procent.   

Det är en utmanande tid med allt som händer i vår omvärld och det är viktigare än någonsin att vi är lyhörda för våra kunders behov och att vi fortsätter att vara flexibla, snabbfotade och öppna för förändringar. Men med utmaningar kommer också möjligheter och jag är övertygad om att vi, med alla Lindex medarbetares fantastiska engagemang och insatser, kommer att fortsätta stå starka och väl positionerade för framtiden, säger Lindex vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093