23948sdkhjf

Dansk kedja etablerar sig i Sverige 

Thansen, en dansk butikskedja som säljer reservdelar till bilar, cyklar och friluftsprodukter kommer att öppna en butik i Väla i Helsingborg under årets Black Friday. Det blir den första svenska etableringen för bolaget. 

Vi ser det som ett naturligt steg att utvidga vår marknad till att även omfatta Sverige. Sverige är vår granne och brodernation och det finns många likheter mellan oss. Marknaden är stor och vi ser en enorm potential för vår typ av verksamhet, säger Bent Jensen, koncern-vd i en kommentar.  

Det är T. Hansen Gruppen som äger kedjan.

Sedan tidigare finns den etablerad i Danmark, där den grundades 1991, med 85 butiker och i Norge, där kedjan öppnade den första butiken 2017 med 40 butiker.

Butiken i Väla väntas bli den första i raden av 30 svenska butiker under de kommande fem åren.

Kim Clausen blir Thansens Sverigechef.  

Vi letar naturligtvis efter helt rätt lägen och vill ha bra grannar runt oss. Lyckas det så når vi de 30 butikerna på fem år. Ja, på sikt går vi kanske om både Danmark och Norge, säger Kim Clausen i en kommentar.  

Under 2021 gjorde koncernen en omsättning på 1,6 miljarder danska kronor och en vinst på 182 miljoner danska kronor, vilket är en tillväxt med cirka 52 miljoner från föregående år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078