23948sdkhjf

Bra kvartal för Musti Group

Finländska husdjursbolaget Musti, som äger Arken Zoo och Vetzoo, steg markant på tisdagsmorgonen efter att ha levererat en rapport som föll investerare i smaken.

Bolaget redovisade en försäljningstillväxt om 16 procent för kvartalet april-juni och den justerade ebitda-marginalen ökade till 16,3 procent (15,6).

Kassaflödet från rörelsen ökade till 14 miljoner euro (10), där minskade lager bidrog positivt. Musti var upp 9 procent vid 9.10-tiden.

– Vi bibehöll vårt starka affärsmomentum under april-juni trots att den historiskt utmanande ekonomiska miljön påverkade den totala detaljhandelsmarknaden kraftigt genom stigande priser och försvagat konsumentförtroende. Husdjursutrymmet har visat sig vara mycket motståndskraftigt i ekonomiska nedgångar. Vi fortsatte att förbättra både försäljning och lönsamhet med starka tvåsiffriga tillväxtsiffror och presenterade en 40% ökning av det operativa kassaflödet jämfört med föregående år. Dessutom har vi kontinuerligt ökat vår relativa andel av nya valpar, som har visat sig vara mer värdefulla kunder än de tidigare årgångarna. Jag är mer säker än någonsin på vår starka affärsmodell. Jag vill uttrycka mitt uppriktiga tack till all vår personal för det stora engagemanget, säger David Rönnberg, vd för Musti Group, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094