23948sdkhjf

Bra kvartal för Musti Group

Finländska husdjursbolaget Musti, som äger Arken Zoo och Vetzoo, steg markant på tisdagsmorgonen efter att ha levererat en rapport som föll investerare i smaken.

Bolaget redovisade en försäljningstillväxt om 16 procent för kvartalet april-juni och den justerade ebitda-marginalen ökade till 16,3 procent (15,6).

Kassaflödet från rörelsen ökade till 14 miljoner euro (10), där minskade lager bidrog positivt. Musti var upp 9 procent vid 9.10-tiden.

– Vi bibehöll vårt starka affärsmomentum under april-juni trots att den historiskt utmanande ekonomiska miljön påverkade den totala detaljhandelsmarknaden kraftigt genom stigande priser och försvagat konsumentförtroende. Husdjursutrymmet har visat sig vara mycket motståndskraftigt i ekonomiska nedgångar. Vi fortsatte att förbättra både försäljning och lönsamhet med starka tvåsiffriga tillväxtsiffror och presenterade en 40% ökning av det operativa kassaflödet jämfört med föregående år. Dessutom har vi kontinuerligt ökat vår relativa andel av nya valpar, som har visat sig vara mer värdefulla kunder än de tidigare årgångarna. Jag är mer säker än någonsin på vår starka affärsmodell. Jag vill uttrycka mitt uppriktiga tack till all vår personal för det stora engagemanget, säger David Rönnberg, vd för Musti Group, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Rekordpublik och många affärer gjorda när Ambiente återvände
Bik Bok om stängningarna: ”Butikshyrorna är en av faktorerna”
Omsättningen rasar för XXL
Leksaksbutik plockar ner skylten
Butiker tvingas stänga när barnklädeskedjan ger upp franchisemodell
Modekedja lämnar två gallerialägen
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093