23948sdkhjf

Vd-skifte hos Granngården: ”Naturlig tid för mig att lämna ledningen”

Ägaren önskar nytt ledarskap.

Olof Fransson slutar i sin roll som vd och landschef för Granngården efter fyra år.  

”Styrelsen och Olof Fransson är överens om att det är dags för ett ledningsbyte i Granngården och Fransson avgår därför från sin post som landschef och vd”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vidare uppger bolaget att ett byte av affärssystem kommer att kräva ett nytt och annorlunda fokus av organisation och ledning och därtill väntas marknadsförutsättningarna bli tuffare med mer styv konkurrens.

– Med den fas Granngården nu går in i är det en naturlig tid för mig att lämna ledningen för bolaget till nya krafter. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under dessa år, Det finns en bra grund för ytterligare tillväxt. Jag önskar Granngården, alla mina goda kollegor och Felleskjøpet lycka till framöver, säger Olof Fransson i en kommentar. 

Styrelseordförande Trond Fidje tar tillfälligt över rollen som vd och landschef för Granngården i Sverige och en rekryteringsprocess för att finna Olof Franssons efterträdare har inletts.

Granngården förvärvades av den norska koncernen och jordbrukskooperativet Felleskjøp Agri för sex år sedan. Under fjolåret omsatte detaljhandelskedjan 2,6 miljarder kronor och redovisade ett resultat på 149 miljoner kronor före skatt. Granngården omfattar 106 butiker har cirka 1 000 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Rekordpublik och många affärer gjorda när Ambiente återvände
Bik Bok om stängningarna: ”Butikshyrorna är en av faktorerna”
Omsättningen rasar för XXL
Leksaksbutik plockar ner skylten
Butiker tvingas stänga när barnklädeskedjan ger upp franchisemodell
Modekedja lämnar två gallerialägen
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125