23948sdkhjf

Nelly minskar personalstyrkan – ska spara 50 miljoner

Modeaktören Nelly ska spara in miljoner i nytt sparpaket.

Nelly aviserade idag om ett kostnadsbesparingsprogram, som bland annat kommer att innebära en minskning i antalet tjänstemannaanställningar. 

Vi förenklar hela vår verksamhet, så när vi nu minskar vår sortimentsbredd, rationaliserar våra IT-system och optimerar hur vi arbetar, då kan vi leverera en konkurrenskraftig kundupplevelse på ett mer effektivt sätt. Vi kommer endast bli ett långsiktigt lönsamt bolag om vi har rätt fokus och även rätt storlek på vår organisation, säger Helena Karlinder-Östlundh, tillförordnad vd på Nelly i en kommentar.  

Bolaget kommer också att skära ner på sina marknadsföringskostnader.

– De 40-50 miljoner kronor vi ska spara utgörs framför allt av personalkostnader på tjänstemannasidan, men även systemkostnader, skriver Helena Karlinder-Östlundh i ett mail.

Syftet är att gå mot lönsamhet genom att minska kostnaderna med 40-50 miljoner kronor på årsbasis, vilket innebär en minskning med 15–19 procent i förhållande till räkenskapsåret 2021. 

Nellys omsättning minskade med 14,5 procent under det andra kvartalet i år, vilket bland annat berodde på minskad försäljning. 

Nelly har haft ett par minusår bakom sig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11