23948sdkhjf

Plantagen skiftar vd – Nina Jönsson lämnar efter två år

Efterträdare rekryteras internt.

Jesper Lien har utsetts till ny vd för Plantagen och tillträder den 22 augusti. Han efterträder Nina Jönsson som verkat på vd-posten sedan i maj 2020 men som arbetat på ledande poster hos ägaren Ratos i sju år.

Jesper Lien rekryteras internt och kommer närmast från uppdraget som kommersiell chef, chief commercial officer.

– Plantagen är inne i en spännande fas och jag är glad över att Jesper Lien tackat ja till att leda den fortsatta utvecklingen. Med sin gedigna erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandeln får vi en erfaren och operativt stark vd för Plantasjen, säger Anders Slettengren, styrelseordförande i Plantasjen/Plantagen och president business area consumer på Ratos.

Förutom Plantagen har Jesper Lien ett förflutet som vd för Coop Danmark därtill har han verkat i rollen som CCO för B&Q som är Storbritanniens största DIY-kedja.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Plantasjen på den fortsatta tillväxtresan. Det är med glädje och ödmjukhet jag tackat ja till att bli ny vd. Plantasjens vision är att vara Nordens härligaste växthus. Det innebär att erbjuda kunder inspiration, kunskap och verktyg för att lyckas med ett växande liv och att kunderna därför ska välja oss före konkurrenterna. Vi har kommit en bra bit på väg och jag ser att Plantasjen har framtiden för sig. Nu ser jag fram emot att växla upp tillsammans med mina kollegor, säger Jesper Lien, tillträdande vd i Plantagen i en kommentar.

Nuvarande vd Nina Jönsson lämnar i och med vd-skiftet Ratosgruppen som förvärvade Plantagen 2016. 

– Vi vill tacka Nina Jönsson för hennes tid som vd på Plantasjen, men också för hennes totalt sju år som vd för bolag inom Ratosgruppen. Hon är en skicklig ledare som skapat förbättrad lönsamhet med kunden och medarbetarna i fokus. Vi önskar henne varmt lycka till i framtiden, säger Jonas Wiström, vd och koncernchef för Ratos.

Plantagen omfattar 128 butiker i Norge, Sverige och Finland samt e-handel. Antalet anställda uppgår till cirka 2 400 och försäljningen för rullande 12 månader per 30 juni 2022 uppgick till cirka 4,5 miljarder svenska kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08