23948sdkhjf

Här öppnar Costco sitt andra varuhus

Det blir Bernstorp i Burlöv utanför Malmö som får Sveriges andra Costco-varuhus. Det bekräftar fastighetsägaren Rico Estate Development, Red.

Fastighetsbolaget har ingått avtal med Costco som avser etablera 15 000 kvadratmeter nytt varuhus på den mark som Red förvärvade av Burlövs kommun tidigare detta år.

Ambitionen är att öppna 2024 och företagen arbetar nu tillsammans med kommunen för att säkerställa tidsplanen. Det nya Costco-varuhuset kommer att rikta sig till hela Öresunds-regionen som upptagningsområde och kommer att ytterligare stärka Bernstorps roll som regionalt handelsområde, heter det. Etableringen förväntas generera i storleksordningen 250 nya arbetstillfällen. Detta blir den USA-baserade handelsaktörens andra projekt på den svenska marknaden efter etableringen i Arninge utanför Stockholm, som är planerad att öppna senare i år.

– Vi har levererat Bauhaus, attraherat Biltema, fyllt området med attraktiva starka detaljhandelskoncept, adderat service till området och nu toppar vi detta med 15 000 kvadratmeter Costco. Vi har lyckats med en historisk turnaround av handelsområdet och definierat Bernstorp till en destination, säger Ronald Rico, vd på Red, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Rekordpublik och många affärer gjorda när Ambiente återvände
Bik Bok om stängningarna: ”Butikshyrorna är en av faktorerna”
Omsättningen rasar för XXL
Leksaksbutik plockar ner skylten
Butiker tvingas stänga när barnklädeskedjan ger upp franchisemodell
Modekedja lämnar två gallerialägen
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094