23948sdkhjf

H&M flaggar för förändringar i organisationen

H&M:s ledning har flaggat för stora förändringar inom koncernens it-organisationen och fackliga förhandlingarna inleds nu. Det skriver nyhetssajten Breakit.  

På ett internt möte på onsdagen flaggade H&M för att det kommer att ske omfattande förändringar inom funktionen Business Tech, uppger källor för Breakit.  

Business Tech är den enhet inom H&M som ansvarar för drift av e-handelssajterna och olika appar, men även nyutveckling vad gäller exempelvis AI och andra digitala tjänster. 

 Det arbetsgivaren kommunicerade igår var att den ser ett behov av viss kompetensväxling och att vissa kan komma att behöva lämna på grund av omorganisationen /…/ Vi sitter i pågående förhandlingar just nu, mellan facken och arbetsgivaren. Därmed är inget helt beslutat ännu, säger Sofia Almbrandt, ordförande för den lokala fackklubben Akademikerföreningen, till Breakit.  

H&M har investerat tungt inom tech-området under de senaste åren och i sin senaste delårsrapport skrev bolaget att de pågående satsningarna främst inom tech påverkat kvartalet med cirka 500 miljoner kronor, påminner Breakit.  

Den långvariga effekten av pandemin och osäkerheterna i omvärlden innebär också att vi fortsätter arbetet för att säkerställa att vår verksamhet är flexibel, effektiv och snabb. Som en del i det här arbetet berörs både anställda och konsulter inom funktionen Business Tech, uppger H&M:s pressavdelning till Breakit. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062