23948sdkhjf

Lindex lanserar secondhand online 

Lindex utökar sin secondhandverksamhet.

Modekedjan Lindex etablerar en secondhandtjänst för barnkläder online. 

Tjänsten går ut på att konsumenter kan lämna in plagg i Lindexbutiker och köpa dessa online. 

Sedan tidigare erbjuder modeaktören försäljning av secondhandplagg för barn i butiker i Stockholm, Örnsköldsvik, Göteborg och Halmstad. 

Erbjudandet online kommer bestå av secondhand-kit till baby från Lindex tidigare kollektioner där varje kit är unikt och endast finns i ett exemplar. Lindex secondhand online lanseras den 15 september.

Secondhand spelar en allt viktigare roll i vår affär och vi ser en växande efterfrågan bland våra kunder. Genom att erbjuda konceptet även på lindex.com, vill vi både möjliggöra och förenkla för fler kunder att handla secondhand när och var de önskar. Med insikter från tidigare piloter som pop-up butik och pågående tester, där vi erbjuder secondhand i utvalda butiker, vidareutvecklar vi vårt erbjudande och det ger oss värdefulla insikter hur vi kan förlänga livslängden på plagg tillsammans med våra kunder, kommenterar Caroline Öhgren, försäljningschef på Lindex. 

Arkivet är en annan aktör som är i startgroparna för att ta sitt secondhandsortiment ut i e-handeln. Det är generellt en utmaning att lösa hur företagen effektivast kan sälja secondhand online.

– Utmaningarna att sälja både faktiska varor och på nätet när man har flera fysiska butiker är en jätteutmaning. Att hantera logistiken med varor som bara finns i ett exemplar och som säljs i butikerna samtidigt var utmanande, sa Arkivets grundare och dåvarande vd Caroline Hamrin i början av året om e-handelssatsningen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nordby över fyra miljarder igen – siktar på rekord 2023
Tackar för sig efter 55 år
Rekordår för outletområde
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Mode och inredning till Väla
Nyemission och besparingar för förlusttyngt Nelly
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156