23948sdkhjf

Jysk sätter omsättningsrekord – men ser orosmoln

Utmanande tider väntar efter vårens tillväxt.

Under räkenskapsåret 2021/2022 omsatte inredningskedjan Jysk 11 procent mer än under föregående år och landar på en global försäljning om 4,87 miljarder euro. 

Det är en rekordsiffra för den danska koncernen.  

– Trots att vi lägger ett väldigt speciellt år bakom oss har vi levererat ett bra resultat sett till omsättningen. Det kan vi särskilt tacka våra dedikerade medarbetare för och så kan vi glädja oss med att våra kunder fortfarande tycker att vi har ett bra erbjudande för dem. Det har inte blivit mindre viktigt nu, i en tid när människor verkligen behöver prioritera vad de ska lägga pengar på, säger Jan Bøgh, vd för Jysk, i ett pressmeddelande. 

Under räkenskapsåret handlade 7,7 miljoner fler kunder hos Jysk jämfört med föregående år. 135 nya butiker öppnades runt om i Europa.

Trots de ökade försäljningssiffrorna märker bolaget av ett förändrat beteende hos konsumenterna. 

– Vi upplever tydligt att konsumenterna börjar hålla igen lite. Växten i både omsättning och kunder var framför allt innan sommaren. En del av de extra kunderna är dessutom några som vänt tillbaka efter coronakrisen när många butiker tillfälligt hölls stängda, så alla kunder är inte nya. Och nu ser vi att kostnaderna stiger också, så man kan lugnt säga att världssituationen utmanar oss, kommenterar Jan Bøgh. 

När Jysk den 24 November publicerar årsrapporten för räkenskapsåret 2021/2022 publiceras också ett mer specifikt resultat för Jysk Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078