23948sdkhjf

Lågpriskedjan går som tåget

Det brutna räkenskapsåret 2021/22 var ett starkt år för svenska detaljhandelskedjan Rusta som ökade sin försäljning med 11,1 procent.

Med årets bokslut i bagaget fortsätter Rusta på den inslagna vägen med stadig tillväxt som ska bädda för fördubblad omsättning vart femte år.

Under det senaste räkenskapsåret landade Rustas nettoomsättning på drygt 9,5 miljarder kronor (8,5), vilket är en ökning med 948 miljoner kronor jämfört med föregående år. Koncernens rörelseresultat uppgick till 814 miljoner kronor (633) och rörelsemarginalen till 8,6 procent (7,4 procent), meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Vi kan lägga ytterligare ett starkt år till handlingarna och därmed möta dagens utmaningar med en stark finansiell ställning. Samtidigt har vi fått ett tydligt kvitto på att vi fortsätter göra nytta för våra miljontals kunder, säger Rustas vd Göran Westerberg.

I koncernen ingår idag totalt 190 varuhus och under det senaste räkenskapsåret har verksamheten utökats med 15 nya varuhus, varav fem varuhus i Sverige, tre i Norge, fem i Finland samt två i Tyskland. Företaget bedriver även e-handel.

Ambitionen uppges vara att ”befästa lågprispositionen på de befintliga marknaderna och samtidigt bädda för geografisk expansion.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095