23948sdkhjf

Expert på att kommunicera i butik – nu hoppas hon på guld

I årets upplaga av Yrkes-VM representeras Butikssverige av den 22-åriga finalisten Hanna Lind från skånska Åsljunga som ska tävla i grenen butikskommunikation/ visual merchandising.

Hon började att arbeta i butik redan som 17-åring och vägen till finalistplatsen gick via en uttagningstävling i Stockholm i november ifjol.

– Där skulle vi göra ett skyltfönster med jultema. Jag körde på den idé som kom upp först i mitt huvud och som utgick från tre julgranar och en skyltdocka, säger Hanna Lind till Helsingborgs Dagblad.

Tävlingen i årets Yrkes-VM går också ut på att designa ett eget skyltfönster där den tävlande ska göra allt själv; från ritning och tillverkning av podium till att bygga upp själva miljön.

Idag är Hanna Lind utbildad butikskommunikatör och arbetar i en klädbutik på Väla centrum.

– Det är klart att jag hoppas att det blir kläder som tema, säger finalisten som har förhoppningar om att starta eget.

Yrkes-VM skulle i år egentligen ha arrangerats i Shanghai. Men på grund av pandemin har tävlingen splittrats upp i mindre deltävlingar på 15 olika platser jorden runt. I Sverige, ett av värdländerna i årets tävling som kallas ”WorldSkills Competition 2022 Special Edition”, går evenemanget av stapeln den 14–17 oktober i Kista Galleria, Stockholm.

Totalt går 17 yrkesskickliga svenskar under 25 år till final i 15 grenar när Yrkes-VM:s deltävlingar avgörs i oktober och november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094