23948sdkhjf

Partykungen får brittisk ägare: ”Stor och viktig affär"

Grundarna fortsätter att driva bolaget från sin hemmaplan i Gävle.

Partykungen, som sedan 2009 säljer partyprylar online, är en veteran på en växande marknad. Nu får företaget bakom varumärket nya ägare. Det brittiska bolaget Amscan International köper Partyking AB som mellan 2020 och 2021 ökade sin omsättning med nästan 40 procent.

Detta är en stor och viktig affär för oss båda som ger Partykungen möjlighet att fortsätta expandera och växa tillsammans med nya starka ägare, säger Partykungens vd, Joel Svensson, som grundade företaget som en gåva till sin mamma Eva när hon behövde ett jobb.

Partykungen och Amscan International har samarbetat under många år. Amscan International har varit en viktig leverantör till Partykungen av bland annat ballonger, festartiklar och maskeradkläder. Nu intensifieras samarbetet. 

Köpesumman är hemlig, men Amscan får i och med affären en total omsättning på över 400 miljoner pund, motvarande cirka 5 miljarder kronor.  

Partykungen är ett mycket starkt och välinvesterat varumärke i Norden. Det är en marknad där vi har minimal närvaro men länge haft förhoppningar om att expandera ytterligare, säger Amscan Internationals vd Joe Hennigan.

Grundarna till Partykungen, Joel Svensson och Jeff Jansson, kommer att fortsätta att driva verksamheten från sitt 5 500 kvadratmeter stora lager och kontor i Gävle där man sysselsätter cirka 80 medarbetare.

Partykungen verkar på en tillväxtmarknad som gynnats av en partyboom. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094