23948sdkhjf

Växande nätapotek stärker upp med styrelseproffs

Apohem bäddar för framtiden med hjälp av nya namnkunniga styrelsemedlemmar som ska stärka varumärket.

Det snabbväxande nätapoteket, som ägs av Axfood och Novax, utser Eivor Andersson till ny styrelseordförande. Med 30 års erfarenhet av upplevelsebranschen som vd för Ving och koncernchef för TUI Nordic, sitter Eivor Andersson även i styrelserna för Svenska Spel, First Camp och Mekonomen.

– Apohems tillväxtresa är imponerande och bolaget går nu in i en spännande fas där nya krav ställs på skalbarhet, processer och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med styrelse och vd och bidra med mina erfarenheter av bolagsbyggande, säger Eivor Andersson.

Nya i styrelsen är också Emma Stjernlöf och Marina Davarinou.

Emma Stjernlöf, som är vd för träningsvarumärket Röhnisch, har många års erfarenhet av pr-, kommunikations- och varumärkesarbete i Adidas och Google.

Marina Davarinou arbetar sedan 2021 som COO på e-handelsbolaget Jollyroom och har mångårig erfarenhet av e-handel i olika roller på Netonnet och Ellos.

– Det behövs differentiering i apoteksbranschen och Apohem är på en varumärkesresa som sticker ut och tar för sig. Jag brinner för starka varumärken och ser fram emot att få bidra i arbetet med att sätta Apohem på kartan, säger Emma Stjernlöf.

– Apohem är ett väldigt spännande bolag som har lyckats utmana apoteksbranschen med en fantastisk tillväxt. Jag är imponerad över organisationens drivkraft och engagemang och jag ser fram emot att bli en del av Apohems styrelse och stötta bolaget och organisationen, säger Marina Davarinou.

Apohems vd Gustav Hasselgren är nöjd med de nya tillsättningarna.

– Apohem fortsätter att växa snabbt och fortsätter att investera i bland annat teknik, logistik, varumärkeskännedom och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med Eivor, Emma och Marina, säger Gustav Hasselgren.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11