23948sdkhjf

Axel Johnson-koncernen får ny vd

Nästa år blir det vd-skifte för Axel Johnson när Mia Brunell Livfors avgår.

Thomas Ekman blir ny vd för Axel Johnson, som bland annat äger Kicks och tidigare i år sålde Åhléns, den 7 september 2023. 

Han kommer då från rollen som vd för Dustin Group och sitter idag som styrelseordförande för Axel Johnsons solinvesteringsbolag Axsol. Han efterträder Mia Brunell Livfors. 

Som vd på Dustin har jag alltid ett nära samarbete med Axel Johnson som största ägare, och har genom det lärt känna den starka kombination av långsiktighet, otålighet och samhällsengagemang som präglar koncernen. Utifrån den bakgrunden och den starka position som gruppen har byggt upp, ser jag verkligen fram emot att få leda Axel Johnson-koncernen till nya framgångar tillsammans med medarbetarna. Mitt fokus här och nu är dock Dustin och jag kommer att säkerställa bästa möjliga överlämning. Därefter kommer jag att från ägarperspektivet vara fortsatt starkt engagerad i Dustins utveckling, kommenterar den tillträdande vd:n Thomas Ekman. 

Mia Brunell Livfors kommer att vara kvar som styrelseledamot och rådgivare i koncernen efter vd-skiftet.  

Axel Johnson-koncernen består av de helägda bolagen Axel Johnson International, AxSol, Martin & Servera, Novax och Kicks samt de delägda noterade bolagen Axfood (50,1 %) och Dustin Group (28,9 %).

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125