23948sdkhjf

Miljardaffär: Handelsplats med ny ägare

Nova i Lund skiftar ägare när Nuveen säljer handelsplatsen till Skandia Fastigheter som därmed förvärvar bolagets första fastighet i Lund.

Nova omfattar ett sjuttiotal butiker och restauranger på en yta om 26 000 kvadratmeter.

– I Nova hittar vi egenskaper vi särskilt värdesätter även hos andra handelsplatser vi äger, förvaltar och utvecklar, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

– Nova är en mötesplats nära stan för de som vill uppleva, shoppa, äta en god lunch, umgås med vänner och ta del av service som exempelvis ett frisörbesök eller att rita upp ett nytt kök, säger Bo jansson vidare.

Bland hyresgästerna finns i huvudsak detaljhandels-, restaurang- och kafékedjor som Scorett, Life, H&M, Akademibokhandeln, Cervera, Brothers, Clas Ohlsson, Stadium, Jysk, Espresso House och Bastard Burgers. 

Skandia Fastigheter fick tillträde till handelsplatsen den 26 oktober och nu väntar ett arbete för att miljöcertifiera byggnaderna men även att få en centrumledning på plats. Initialt tas ledningen över av Välas centrumchefen Niklas Blonér med förvaltningsteam i Helsingborg.

Någon köpeskilling kommuniceras inte men enligt tidningen Fastighetsvärlden har Nuveen, som köpte Nova av Unibail Rodamco 2015 för 1.635 miljoner kronor, önskat bli av med handelsplatsen en tid och enligt förväntningarna 2019 låg priset på 1,4–1,6 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078