23948sdkhjf

Jakt- och outdooraktören får schweiziska ägare

Astro Sweden och dotterbolaget PN Jakt förvärvas av schweiziska Swisscommerce Group med onlineförsäljning på nischade marknader i Europa.

Astro Sweden arbetar med väletablerade varumärken inom jakt, skytte, outdoor, fiske, naturvetenskap, astronomi, mikroskopi samt optik.

Verksamheten omfattar fysiska butiker i Skara och Skövde samt onlineförsäjning över hela Norden. PN Jakt, med fysisk butik i jämtländska Hammarstrand, bedriver också näthandel inom segmenten jakt och outdoor.

– Genom förvärvet av Astro Sweden och PN Jakt sätter vi ner flaggan i Sverige samtidigt som vi tillsammans skapar en plattform för vidare tillväxt i Skandinavien, inte minst genom det upplevelse- och logistikcenter som Astro Sweden nu bygger i Skara. Förvärvet passar väl in i vår strategiska satsning i Skandinavien och kommer bidra till ett ännu starkare erbjudande ut mot kund, säger Peter Schüpbach, Swisscommerce.

– Astro Sweden och PN Jakt har en historiskt stark tillväxt med god lönsamhet och innevarande år fortsätter i samma riktning. Astro Sweden har fyra år i rad utsetts till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Det känns bra att vi nu ingår i en större koncern som borgar för fortsatt stark utveckling säger Andreas Esbjörnsson, vd, Astro Sweden. 

Swisscommerce Group, med huvudkontor i schweiziska Langenthal, grundades 2014 och har mer än 200 anställda på sju platser i Schweiz, Tyskland och Rumänien. Koncernen driver mer än 20 onlinebutiker som fokuserar specifikt på nischade marknader.

Bolaget förvärvar även befintliga, mindre eller medelstora företag specifikt för nischade produkter och hjälper entreprenörer att utvecklas snabbare och mer lönsamt med skalbara lösningar genom att företagen kan dra nytta av de två logistikcenter i Schweiz och Tyskland. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Samarbete och pandemi islossning för snabbväxande skokedja
De är finalister i ”Årets Centrumutvecklare 2023”
Debatt: Agera nu för att skydda varumärket i den virtuella världen
Mekonomen stänger i Finspång
Hööks testar breddad pop up i Nordstan
Här öppnar Gina Tricot outletbutik
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.13