23948sdkhjf

Föll på målsnöret – Finland vann

De har fått många utmärkelser men den här gången höll det inte riktigt för Väla centrum i Helsingborg som fick en delad andraplats i finalen av ”Best Nordic Shopping Center 2022.”

I finalen i den årliga tävlingen, som anordnas av Nordic Commercial Spaces & Communities, NCSC, deltar en representant från varje nordiskt land.

Väla centrum, som tidigare under året utsetts till ”Sveriges bästa köpcentrum 2022” av samma organisation, tävlade mot Rødovre Centrum, Danmark, CC Vest, Norge och Mall of Tripla, Finland.

Vinnare blev Mall of Tripla, Helsingfors.

 Ur juryns motivering märks:Detta center har allt – de solida finansiella nyckeltalen, hållbarhetsagendan, nöjda kunder, samhällsintegration, prisbelönt marknadsföring, en intressant variation av hyresgäster och en trevlig och funktionell arkitektur. Men det som gör att centret sticker ut från konkurrenterna är att detta ambitiösa projekt har fört detaljhandel och underhållning till en plats där de inte fanns tidigare. Det skapar en ny kontaktpunkt för området och förvandlar det från ett administrativt centrum till ett nytt levande bostads- och affärscentrum – en unik multifunktionell hybrid."

I deltävlingen ”Best retail concept” segrade dock den svenska finalisten Arkivet Second Hand med ”hög modegrad och stort fokus på upplevelsen och känslan i butiken.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Clas Ohlson minskar personalstyrkan med 85 tjänster
2022 – Året då nostalgin flödade
Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
XL-Byggs nya flaggskepp i Jönköping klar för start
Nu satsar Lyko fysiskt i Finland – här öppnar första butiken
Efter guldruschen – Zoo.se vill vara snabbfotad
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078