23948sdkhjf

Starkt kvartal för apoteksjätten

Apoteket meddelar att de lämnar ett händelserikt tredje kvartal med ökad omsättning i alla segment.

Omsättningen landade under kvartalet på 5,2 miljarder kronor jämfört med drygt 4,9 miljarder kronor under samma kvartal 2021. Det är en ökning med drygt 6 procent.

Rörelseresultatet på 153 miljoner kronor var dock något lägre än fjolårets 164 miljoner kronor, en utveckling som relateras till satsningar i ny infrastruktur.

Apoteket utvecklas i rätt riktning och vi fortsätter att stärka vår position på marknaden. Under kvartalet gläds vi åt en god tillväxt. Samtidigt konstaterar vi, trots ett förbättrat resultat efter skatt, att rörelseresultatet är något lägre bland annat på grund av kostnader relaterade till stora satsningar på vår framtida infrastruktur, till exempel Apotekets e-handelslager i Eskilstuna, nya lokaler i Uppsala för nationell tillverkning av läkemedel och ett nytt recepthanteringssystem, säger Apotekets vd Rasmus Nerman i en kommentar.

Apoteket har under året även initierat ett hållbarhetsarbete. Ett exempel är att antalet plastpåsar minskade med 20 procent när kundmedlemmar som valde bort påsen belönades med medlemspoäng.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062